
Den har jag fortfarande kvar, fast ryggarna och en del sidor är lite lösa, -men så har den också använts flitigt som bas till många recept under åren, en del har jag ändrat på för att passa min smak.
Det är en kokbok som borde ingå i alla hem, en mycket bra present till de unga, som ska flyga ur föräldrarnas rede och prova sina egna vingar. Varför inte som inflyttningspresent.
Jag var nyss fyllda 17, då vi flyttade till vår första lägenhet, en 2a som vi fick hjälp med att renovera.
Vi var så lycklig att ha ett eget hem att sköta och jag älskade att baka, laga mat, duka fint med tända ljus, servetter, blomdekorationer och annat. Tyckte även att det var viktigt att klä sej fint inför fredag och lördags middagarna,-ja det var tider det (ler igen).
Förra helgen åt vi Fondue, som jag la ut en bild på min "sida" på fb. Det var en av dom första maträtterna som vi åt i den där första lägenheten och som jag har ett väldigt starkt minne av. Hade gjort samma potatissallad då som nu och vi hade ett stort fint Älginnanlår som vi fått av svärfar,-Jonny hade inte börjat jaga ännu. Det var då det godaste jag ätit och jag tyckte att köttet var så mört att det nästan smälte i munnen,-vi drack Portello till, eftersom vi inte var van vid vin och inte tyckte att öl passade.
Åren går fort och som jag brukar säga.......Livet är för kort för att äta det som är dåligt.
Men nu tror jag du minns fel, har du nån gång älskat att baka?? /puss ;o)
SvaraRaderaJag måste kommentera på anonym annars funkar det inte, Häls Karin
SvaraRaderaVärldens bästa kokbok vill jag påstå! Jag fick min första Vår kokbok i julklapp när jag var 16 år. Den har varit flitigt använd och den ser ut som din. Mina barn fick också en i julklapp det år de fyllde 16 :-)
SvaraRadera