VÄLKOMNA till halv 8 hos mej!

Mat är ett av mina intressen, men även trädgård, min finska lapphund Jakki, att fota (helst djur och natur), inredning och mycket annat smått och gott.
Jag är dock begränsad att utföra mina intressen, så jag får som sagt ta det i små "portioner".
Så den här bloggen kommer inte bara att handla om mina matvanor, eller kanske matovanor ;-)
Nej! Utan om allt och mycket mer som finns runt ikring också, - som gör att jag kliver ur sängen och välkomnar ännu en ny dag.


Du är hjärtligt välkommen att dela dom dagarna med mej.

torsdag 10 november 2011

Helgmeny.

Helt överraskande, fick jag ledigt på lördag av vår anställda (min syster) på butiken,- det känns riktigt kul. Då får vi två hela dagar, som vi kan använda till lite hemmapyssel och god mat.
Så nu gäller det att planera!
Jag och min man, brukar tillsammans planera Helgmeny´n och utifrån den även en handlarlista, -vilket är viktigt då vi har en bit till affär´n.
Ibland kan det vara riktigt svårt att bestämma sej för ett par rätter, det finns ju så mycket gott att välja på. Oftast fastnar man för några favoriter, men jag gillar bäst då man hittar något nytt och intressant att testa av och fixa till så det passar vår smak. Ibland gärna med något gott till förrätt och kanske lite sött efteråt, -vilket kan behövas, så man inte slöar till efter all god mat. Men jag måste erkänna att jag är lite lat, med att fixa efterrätter och ibland fast jag gjort dem, så blir dom kvar för vi blev för mätta.
En god Irish Coffee tycker jag är ett gott alternativ, lite av en favorit faktiskt.
Är inte riktigt klar med planeringen, men en sak vet jag.
Det blir en GOD HELG!

2 kommentarer:

  1. Ser fram emot att läsa om hegens meny lite senare :-) Jag drack Irish coffee fyra gånger under min vecka på Teneriffa. Gott!

    SvaraRadera
  2. Du måste ställa om tiden på din blogg. Jag skrev INTE min kommentar kl 09:00 utan kl 18:00 ;-)

    SvaraRadera