VÄLKOMNA till halv 8 hos mej!

Mat är ett av mina intressen, men även trädgård, min finska lapphund Jakki, att fota (helst djur och natur), inredning och mycket annat smått och gott.
Jag är dock begränsad att utföra mina intressen, så jag får som sagt ta det i små "portioner".
Så den här bloggen kommer inte bara att handla om mina matvanor, eller kanske matovanor ;-)
Nej! Utan om allt och mycket mer som finns runt ikring också, - som gör att jag kliver ur sängen och välkomnar ännu en ny dag.


Du är hjärtligt välkommen att dela dom dagarna med mej.

onsdag 16 november 2011

Min första kokbok.

Vår Kokbok, var min första kokbok och den fick jag av min svärmor, som kanske var lite orolig att jag inte kunde laga mat åt hennes son (ler).
Den har jag fortfarande kvar, fast ryggarna och en del sidor är lite lösa, -men så har den också använts flitigt som bas till många recept under åren, en del har jag ändrat på för att passa min smak.
Det är en kokbok som borde ingå i alla hem, en mycket bra present till de unga, som ska flyga ur föräldrarnas rede och prova sina egna vingar. Varför inte som inflyttningspresent.
Jag var nyss fyllda 17, då vi flyttade till vår första lägenhet, en 2a som vi fick hjälp med att renovera. 
Vi var så lycklig att ha ett eget hem att sköta och jag älskade att baka, laga mat, duka fint med tända ljus, servetter, blomdekorationer och annat. Tyckte även att det var viktigt att klä sej fint inför fredag och lördags middagarna,-ja det var tider det (ler igen).
Måste tyvärr erkänna att jag slappnat av en hel del med både dukning och uppklädning dom sista åren, vilket är lite synd kan jag tycka ibland. Visst gör vi det fortfarande nu också ibland, men inte som då,-varje helg.
Förra helgen åt vi Fondue, som jag la ut en bild på min "sida" på fb. Det var en av dom första maträtterna som vi åt i den där första lägenheten och som jag har ett väldigt starkt minne av. Hade gjort samma potatissallad då som nu och vi hade ett stort fint Älginnanlår som vi fått av svärfar,-Jonny hade inte börjat jaga ännu. Det var då det godaste jag ätit och jag tyckte att köttet var så mört att det nästan smälte i munnen,-vi drack Portello till, eftersom vi inte var van vid vin och inte tyckte att öl passade.
Åren går fort och som jag brukar säga.......Livet är för kort för att äta det som är dåligt.

3 kommentarer:

  1. Men nu tror jag du minns fel, har du nån gång älskat att baka?? /puss ;o)

    SvaraRadera
  2. Jag måste kommentera på anonym annars funkar det inte, Häls Karin

    SvaraRadera
  3. Världens bästa kokbok vill jag påstå! Jag fick min första Vår kokbok i julklapp när jag var 16 år. Den har varit flitigt använd och den ser ut som din. Mina barn fick också en i julklapp det år de fyllde 16 :-)

    SvaraRadera