VÄLKOMNA till halv 8 hos mej!

Mat är ett av mina intressen, men även trädgård, min finska lapphund Jakki, att fota (helst djur och natur), inredning och mycket annat smått och gott.
Jag är dock begränsad att utföra mina intressen, så jag får som sagt ta det i små "portioner".
Så den här bloggen kommer inte bara att handla om mina matvanor, eller kanske matovanor ;-)
Nej! Utan om allt och mycket mer som finns runt ikring också, - som gör att jag kliver ur sängen och välkomnar ännu en ny dag.


Du är hjärtligt välkommen att dela dom dagarna med mej.

onsdag 29 februari 2012

Det Lever!

Renlever ska de vara.
En del brukar prata om så god mat vi fick på skolan som barn, men jag kan inte hålla med, jag tycker det mesta var riktigt äckligt.
En av dom rätterna som jag hade väldiga problem med var leverbiffarna, -hujedamej så jobbigt det var. Där satt jag och kämpade och kämpade och fick knapp någon tid för lek på skolgården, då det tog en evinnerlig tid att få i sej det groteska på tallriken som bara tycktes växa och bli mer.
Vändningen kom då jag åt Renlever, för mej veterligen första gången, hos min mans farmor som då bodde i Moussetjolme och hon bjöd på Renleverstuvning. Jag hade nog inte tackat ja, om jag visste vad som skulle ställas fram, men då var det ju försent att ångra sej, -jag kunde ju inte vara otacksam. Döm om min förvåning, det var ju helt ok och är ju faktisk riktigt riktigt gott.
I går till middag stekte jag Renlever, bacon och lök,- saltar och pepprar och slår på en hel del grädde som får puttra sej lite simmigt tjock och smular ner i såsen en bit av en köttbuljongtärning.
Mmmmmmmm vi åt alla 3, fast Jakki fick "bara" stekt lever och som hon åt, det är bland det godaste hon vet.

Till helgen ska vi få låna lilla Elsa, så jag kan inte planera helgmaten ännu, utan måste vänta tills hon bestämt vad hon vill ha, men jag har en liten aning om vad det kan bli. Va det än blir så hoppas jag även på lite fint väder, så att vi kan vara ute och kanske grilla nå´n korv. Min man har skottat fram både grillplatsen och lilla altanen där vi har en eldstad av plåt, som funkar jättebra.

Ha de så gott så här på skottdagen!

3 kommentarer:

 1. Jag har alltid gillat lever och leverbiffen i skolan tyckte jag var jättegod. Så olika det kan vara. Till skillnad från dig tycker jag inte om ren- eller älglever.

  Så härligt det låter att sitta ute och grilla! Är det något jag saknar så är det att kunna sitta ute vid den här tiden på året. Solen kommer så sent till min balkong så det dröjer innan den kommer till nytta.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi hi, jo det är då väl en rackarns tur vi är olika.

   Jo visst är det trevligt, men det har en benägenhet att vilja blåsa väl så mycket, dagarna då solen tittat fram.
   Du får ju gärna komma hit och sitta ute en solskensdag,-det vet du ju. Sitter inte så gärna självandes.
   Kram.

   Radera
 2. Jag kommer mer än gärna när det blir någon fin dag framöver :-) Vi får höras. Igår stekte jag förresten leverbiff av köpes leverfärs och det var jättegott!

  SvaraRadera