VÄLKOMNA till halv 8 hos mej!

Mat är ett av mina intressen, men även trädgård, min finska lapphund Jakki, att fota (helst djur och natur), inredning och mycket annat smått och gott.
Jag är dock begränsad att utföra mina intressen, så jag får som sagt ta det i små "portioner".
Så den här bloggen kommer inte bara att handla om mina matvanor, eller kanske matovanor ;-)
Nej! Utan om allt och mycket mer som finns runt ikring också, - som gör att jag kliver ur sängen och välkomnar ännu en ny dag.


Du är hjärtligt välkommen att dela dom dagarna med mej.

tisdag 6 mars 2012

Mat & Sex.

Mat kan vara väldigt njutbart.
Märgbensfest.
Ätt äta god mat med vänner, är både trevligt och en kombination som vi människor oftast förknippar med umgänge med varandra. Jag menar.... hur ofta blir man bjuden till vänner utan att det bjuds på mat i någon form och tvärt om.
Grillspett på kolgrill, -naturligtvis.
Undrar hur reaktionen skulle bli om man sa,  " ni kan väl komma hit på fredagkväll efter att ni ätit middag, så kan vi ju hitta på något". 
Det är ju så mycket roligare, om man är fler som äter tillsammans och särskilt kul är det i mitt tycke, då man kan vara ute och alla kan hjälpa till med något runt matlagningen.
Att samlas runt grillen är ju bara så trevligt,-det är så enkelt, men ändå så supergott.

Jag som grillar korv.
Visst håller ni med? Mat som tillagas ute är oftast godare, det gäller även kaffet, av någon anledning är det bara så. Jag kan tycka att en grillad korv, är bland det godaste som finns och när jag var yngre så hände det, att jag satte i mej en hel korvring under en utflykt.

Jag som hämtar mat,-Grekisk Buffé
Dom gånger vi varit utomland, så har vi alltid prioriterat maten. Vi lagar ingen mat i lägenheten, utan äter frukost, lättlunch och middag ute. Gärna på olika restauranger och olika maträtter, bara för att hinna pröva så mycket som möjligt. Min största dröm är att fara på en vin och matresa,-men ännu är det bara en dröm. Bufféer kan vara väldigt innehållsrika och man får chans att prova olika maträtter, men dom kan också vara väldigt smaklösa, eller att det mesta smakar samma lika.

Jag som hugger in på en Hummer.


Eftersom jag verkligen älskar skaldjur, så måste jag erkänna att Spansk mat tilltalar mej mycket. Jag tror aldrig jag ätit så mycket och så gott någonsin,-jag var i himmelriket. Jag äter ofta och gärna skaldjur här hemma och kan verkligen njuta av att "suga" på en kräfta,-men det är skillnad på färskt och fruset och naturligtvis tillagningen.

Och så var det ju det här med sex, vad har det med mat att göra?
Jo, men är det inte så att dom flesta äter middag vid sex tiden, -men inte hos oss.
Här är det halv åtta som gäller.


Ha en god och trevlig kväll!


3 kommentarer:

 1. Håller med om att det är betydligt trevligare att äta när man har sällskap. Det är verkligen jättetrist att nästan alltid äta middag ensam. Den där märgbensskivan har jag också bilder från. Tänk så läge sen det var. Nu är ingen av dem på bilden i livet längre...

  Den där kopplingen till sex var fyndig!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Men du är ju på fik och på restaurang, med väninnor ganska ofta.
  Det skulle jag tycka va jättekul.
  Jo, länge sen. Kan det ha varit 1982?

  Tack! ;-)). Kram!

  SvaraRadera
 3. Nu har jag kollat i mitt gamla album och bilden är från 1984...

  SvaraRadera