VÄLKOMNA till halv 8 hos mej!

Mat är ett av mina intressen, men även trädgård, min finska lapphund Jakki, att fota (helst djur och natur), inredning och mycket annat smått och gott.
Jag är dock begränsad att utföra mina intressen, så jag får som sagt ta det i små "portioner".
Så den här bloggen kommer inte bara att handla om mina matvanor, eller kanske matovanor ;-)
Nej! Utan om allt och mycket mer som finns runt ikring också, - som gör att jag kliver ur sängen och välkomnar ännu en ny dag.


Du är hjärtligt välkommen att dela dom dagarna med mej.

söndag 19 februari 2012

Pizza Palt och Pärongroda.

Snart är ännu en trevlig helg förbi.

Oj vad helgerna springer iväg,-det går lite väl fort kan jag tycka ibland,-men det är bara att hänga med.
I fredags åt vi "hämtpizza", för jag var lite fredagslat efter jobbet och det är ganska gott utimellan. Vi beställer dem halvgräddade, eftersom dom ändå hinner kallna innan vi är hemma och innan vi ska äta dem. Då värmer jag bara i ugn, ca 7-10 min och dom känns som nybakade.
Igår hade vi "främmen", -flickorna i familjen Kväl/Nordlund och det var jättetrevligt och dagen bara rusade iväg. Det var inte så fint väder, men Elsa och Jonny for ändå en liten sväng med skotern ut på Aisjaur för att pröva fiskelyckan,-dom fick tyvärr inga napp.
Till middag åt vi planka på Älgfilé, en kär favorit och jag längtar redan till nästa helg, för då har jag redan bestämt att jag ska göra planka på lax. Brukar göra på röding, men nu har jag ingen och det blir riktigt gott på lax också. Det syns stor skillnad på vilka plankor som är mest använda, mina köttplankor håller på att behöva bytas ut, medans fiskplankorna har några år kvar.
Ändå är jag en STOR fiskälskare.
Här kokas det lingonsylt.
Idag ska vi avsluta helgen med Blodpalt, kokt renkött och märgben, lingonsylt och smör är ett måsta att ha till + flingsalt till märgen. Känner redan suget i magen och det beror nog på den ringa frukosten, vi brukar äta frukost som är mer som lunch = frunch. Men då jag hade redan tinade räkor, som egentligen skulle varit till en förrätt, så blev det räkmackor till frukost och det är i minsta laget.

Några pärongrodor blev
det dock inte i helgen ;-)


Får nog ta och grilla mej en korv.

Ha en god söndag!

2 kommentarer:

  1. Vilken tur att min mat är på g i ugnen :-) Idag äter jag vegitariskt. Ugnsrostade rotfrukter och lök. Det är så gott att jag gärna äter det utan något annat till.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hmmmmm, jag är jättedålig på att äta grönsaker. har det mest som dekoration. Ska försöka bättra me ;-)

      Radera