Jag lagar och äter min mat väldigt säsongstyrt, eller vad man ska kalla det. Det är ingenting jag tänkt på, men det slog mej igår, att jag omedvetet är en "säsongskocka". Inte för att jag tror att jag är unik,-nej tvärt om, det gör vi nog alla lite till mans.
Som ett exempel........på den varmare delen av året, kan det ju vara gott med en sallad till lunch eller ibland även som kvällsmat. Men det skulle jag inte vilja sitta och gnaga på så här i kallmånaderna, brrrrr jag fryser och ryser bara av tanken. Suget finns där inte heller, jag är helt enkelt sugen på riktigt varm och bastant mat. Och inte får jag smak för en rykande het mustig soppa på sommaren heller, - det tror jag aldrig har inträffat.
Jag blandar ofta riven Västerbottenost med någon annan lite krämigare ost, det ger bra smak och "seghet". Men enbart Västerbottensost, blir lite för torr, -i min smak.
Jag måste erkänna att jag glömde väga köttbiten, så jag törs inte riktigt stå för att 500g räcker, som jag skrev i receptet. Jag ber om ursäkt för det.......men jag har sagt det tidigare och säger det igen,-jag lagar mat på känn och ibland har jag inga exakta mått. Ska försöka bättra mej och skriva upp mera, medans jag lagar maten.
Låt inte det hindra dej från att prova,-det kan inte misslyckas, det blir så bra.
Ha de så jättegott!
Din gratäng låter allt annat än tråkig! Älgkött är en sällsynt lyx för mig numera...
SvaraRaderaKram
Jag tycker själv att den "ser" lite tam ut, då man läser receptet,-men den är GOD!
RaderaMen min vän...vi har ju en hel frys med älgdetaljer på butiken ;-)
KRAM!