VÄLKOMNA till halv 8 hos mej!

Mat är ett av mina intressen, men även trädgård, min finska lapphund Jakki, att fota (helst djur och natur), inredning och mycket annat smått och gott.
Jag är dock begränsad att utföra mina intressen, så jag får som sagt ta det i små "portioner".
Så den här bloggen kommer inte bara att handla om mina matvanor, eller kanske matovanor ;-)
Nej! Utan om allt och mycket mer som finns runt ikring också, - som gör att jag kliver ur sängen och välkomnar ännu en ny dag.


Du är hjärtligt välkommen att dela dom dagarna med mej.

måndag 2 januari 2012

Snuvad på Nyårsmaten.

Så var då 2011 avklarad och vi går in i ett nytt år 2012.
Inga löften har jag avgett, då jag vet av erfarenhet att jag aldrig håller dem,-så det är lika bra att låta bli och inte lura sej själv.
Vi känner oss (min man och jag), lite "snuvade" på den "goda" nyårsmaten av 2 orsaker.
Till förrätt skulle vi ju ha gratinerade pilgrimsmusslor, ett recept jag hittade i en tidning som ICA skickar ut,-heter Buffé. Jag brukar inte kunna följa ett recept helt ut, men nu tänkte jag att jag skulle ge det en chans och det fick jag ångra. Jag kände med hela min själ att det inte kunde gå vägen att gratinera i ugn, som det stod i ca 10 minuter, -dom skulle inte bli klar och jag delade mina farhågor med mannen och sa att jag nog borde grilla dem i grillpannan lite först på var sida. NÄE, du skulle ju göra som det stod sa han, nog borde väl det räcka, -tyckte han. Så jag gjorde efter receptet och stoppade i dem i ugn och väntade, -då det började närma sej 10 minuter i ugn, så var jag tvugen att ta ut dem, annars hade dom eller rättare sagt, gratineringen blivit väl så brända. Och...jovisst, musslorna var rå. Ner i slasken med dom.
Nåja...jag färdigställde varmrätten, som var Älgfilé, flamberad i cognac, med peppar och sedan slog jag i grädde som får koka ihop lite, så den tjocknar. Till det en krämig och god potatisgratäng gjord på mandelpotatis. Det är alltid gott och kan inte misslyckas,-näe.....men nu var det ju så här att vi har i ca 1 vecka en släng av influensa eller nå´t och det kändes lite som man brukar säga, "strö pärlor åt svinen", smaklökarna fungerar inte som dom ska och det var väl befarat men men.
Vi hade ju lovat Elsa att göra egen glass, så fast vi var medveten om att vi kanske inte skulle känna den smaken heller så bra, så var det ju bara att hålla det löftet. Den smak vi kände, var god,-men inte var det ju så snabbt, som dom säger i reklamen och en massa disk blev det.
Det enda vi kände smak av i helgen, var den Janssons som vi gjorde, den smaken kände man och den var rackarns go. Det blev rester kvar, som vi ska ha till middag ikväll.
Elsa blev just hämtad av sin morfar, som ska skjutsa hem henne efter en helg med oss. Vi har haft så trevligt och riktigt myst, mest innomhus pga influensan och det inte så bra vädret. Men min man åkte, ändå några svängar med henne på en sk Skrana som hon fått av oss i julklapp. Trots att vi flev "snuvade" på maten, så har vi fått en mycket fin Nyårsafton som vi kommer att minnas länge länge.
GOTT NYTT ÅR 2012!

2 kommentarer:

  1. Så trist när det inte blir som man har tänkt sig. Om smaklökarna inte fungerar fullt ut är det inte roligt att äta sånt som man vet är gott. Hoppas det blir ett gott nytt år ändå. Även om inte nyårsfirandet blev riktigt som det skulla.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Tack vare Elsa, som förgyllde helgen,-så blev det bra ändå. Kram tbx.

    SvaraRadera