VÄLKOMNA till halv 8 hos mej!

Mat är ett av mina intressen, men även trädgård, min finska lapphund Jakki, att fota (helst djur och natur), inredning och mycket annat smått och gott.
Jag är dock begränsad att utföra mina intressen, så jag får som sagt ta det i små "portioner".
Så den här bloggen kommer inte bara att handla om mina matvanor, eller kanske matovanor ;-)
Nej! Utan om allt och mycket mer som finns runt ikring också, - som gör att jag kliver ur sängen och välkomnar ännu en ny dag.


Du är hjärtligt välkommen att dela dom dagarna med mej.

torsdag 26 januari 2012

Barnsligt.

Älskar mina barn!
Jag har haft en otrolig tur att få ha barn runt i kring mej hela livet, trots att jag inte fick några egna.
Syskon, syskonbarn och syskonbarnbarn och tack vare att det är så stor spridning på oss syskon, så har det alltid funnits småbarn, -på nå´t sätt.
I tisdags kom Erik, som är snart 7 år och skulle sova över. Jag brukar alltid låta dom få välja vad dom vill äta,-det är lite kul för mej också och så äter dom upp maten, med stor njutning.
Erik valde Spagetti och köttfärssås, -men han var väldigt tveksam att jag skulle klara av att laga lika god som hans mamma. Han tittade intresserat på medans jag tillagade maten, men ville inte hjälpa till, bara kolla hur jag gjorde.
Så blev det dags för provsmakning,- han tog en stor tugga och jag kände mej nästan som en tävlande i ett matprogram, med en sträng domare framför mej......och så kom domen.
"Det var den godaste spagetti och köttfärssås jag någonsin har ätit" och jag riktigt kände hur varm jag blev i hjärtat. Han åt och bad om mera, så till slut blev jag tvungen att hejda honom och be honom "spara lite till Jakki" (min hund). Jo Boppa, svarade han, -"jag är jättemätt och börjar må lite illa".
Det Ni, det är det bästa betyg man kan få.

Erik hade med sej ett fint paket som Elsa slagit in så jättefint och textat "Till Boppa från Familjen". Jag blir så barnsligt förtjust, då "barna" (även dom lite större), gör nånting eget och då det till ock med är inslaget med verklig känsla, så blir jag extra glad i hjärteroten.
I paketet låg ett par superfina sockar, som jag genast tog på mej och dom kan jag lova värmer på mer än ett sätt <3

Jag har ännu inte, kommit fram till vad vi ska äta i helgen....jag är väldigt sugen på Ostfondue och Räkor.
Ska fundera under dagen.   
Ha de så gott så länge!

2 kommentarer:

  1. Man blir riktigt glad bara av att LÄSA ditt inlägg! :-))

    SvaraRadera
  2. TACK, goa snälla Du!

    SvaraRadera