VÄLKOMNA till halv 8 hos mej!

Mat är ett av mina intressen, men även trädgård, min finska lapphund Jakki, att fota (helst djur och natur), inredning och mycket annat smått och gott.
Jag är dock begränsad att utföra mina intressen, så jag får som sagt ta det i små "portioner".
Så den här bloggen kommer inte bara att handla om mina matvanor, eller kanske matovanor ;-)
Nej! Utan om allt och mycket mer som finns runt ikring också, - som gör att jag kliver ur sängen och välkomnar ännu en ny dag.


Du är hjärtligt välkommen att dela dom dagarna med mej.

onsdag 11 januari 2012

Sveriges Mästerkock!

Jag följer ganska många matprogram på TV, både svenska och utländska och en av dom svenska favoriterna är just Sveriges Mästerkock,-som visar "vanliga" människor som brinner för sitt intresse och vågar ställa upp i TV. En del tycker man ibland kan vara nog så kaxiga och borde ha hållit sej hemma, -men det tillhör ju showen att det ska vara lite mixat, annars hade det nog blivit ganska tråkigt program.
Igår fick vi då se Lina från Arjeplog (och Vidsel), som plöttsligt dök upp i vårt vardagsrum och lagade mat med känsla och i mina ögon avslappnad stil. Att hon imponerade på juryn, gick inte att ta miste på och jag tror jag kan påstå, att vi var många i Tv soffan som imponerades,-jag var då en. Jag tyckte hon hade sådan kontroll och verkade inte det minsta nervös, -inte mycket i alla fall. Jag blev så otroligt glad alldeles......jag vet inte vad. Man kan nog likna det med en idrottsintresserad som sitter och ser på VM, OS mm, som dom lever sej in i och i bland fäller en tår, då idrottaren tar emot priset och Nationalsången sjungs (det har jag ALDRIG förstått), -lite så var det för mej igår.
Att någon från Arjeplog kom med, känns ju lite mer i hjärteroten, så är det ju bara. Det blir mera verklighet då det är en person som man pratar, hejjar på och känner igen och inte bara ett namn och ett ansikte man aldrig sett förr.
Hoppas det går bra för henne, -men att bli uttagen är seger nog.

2 kommentarer:

  1. Nu i kväll var första gången jag tittade på Sveriges mästerkock och jag satt förstås och höll tummarna för Lina :-)

    SvaraRadera
  2. Hon är duktig!
    Jag brukar försöka följa det programmet, tycker det är lite kul och många "blandningar"
    Och att hon är med gör det ju ännu kuligare :-)

    SvaraRadera