Det är i min smak, helt klart Abborre, -den är inte bara god, den är fast och fin i köttet och passar även utmärkt i gratänger och soppor.
Efter att ha tinat filéerna, så lägger jag ner dom i en panna och fyller upp med vatten så det nätt och jämt täcker fisken och saltar en hel del. Låter vattnet koka upp, skummar av och tar sen direkt av den från spisen och ställer ut den för avsvalning.
Tillsätt ca 2 dl riven ost, en äggula och vitpeppar (ca 1 krm), smaka av och om det känns osalt tillsätt det också. Häll såsen över fisken och lägg på skivade halvmånar av tomater, så det täcker upp hela formen,-lite omlått är bara gott. Strö riven ost på och gratinera i 200 grader 10-15 min.
Servera med kokt mandelpotatis, gärna pressad med en smörklick på toppen.
Abbarrnsch så gott!
Håller med om att abborre är världens godaste fisk! Din abborrgratäng låter mycket god. Det går säkert att göra den på annan fisk. Jag ska testa!
SvaraRaderaJo, den går bra att göra på Torsk och Hoiki, eller vad den nu hette, det har jag gjort några ggr. Men abbarr´n är bäst :-)
Radera