Vi har inte stökat på en massa, utan tagit det ganska lugnt, jag framför datorn och min man framför Tv´n och Vinterstudion.
Det godaste vi ätit i helgen åt vi på Trettondagsafton; Sniglar i vitlökssmör till förrätt och till varmrätt åt vi Fondue på Älghjärta och Reninnanlår och till den "min" krämiga potatissallad. Det är så kuseligt gott och bland det enklaste man kan tillaga,-vet att många tvekar inför att testa sniglar,- skyll er själv ;-)
Första gången jag åt sniglar var på vår första utlandssemester tillsammans,-till Cypern våren 89. Jag minns att första gången jag skulle tillreda dem själv, så tyckte jag att dom var lite läbbiga då dom var otillagade. Men har man kokat älgmule, så lovar jag att sniglar är en baggis.
Ikväll blir det "gammeldags söndagsmat", jag fräser älghögrev i gjutjärns grytan, kryddar och skär ner morötter och lök, samt slår på lite vatten. Serveras till mandelpotatis och lingonsylt,-det blir så himmelskt go sky. Rackarns, nu blir jag lite småhungrig och javisst ja, -måste ta och koka lingonsylt, den är ju slut. Bäst att slita sej från datorn en stund å fixa det.
Hoppas Ni också haft en Trevlig och Mysig Helg.
Det är länge sen jag åt sniglar i vitlökssmör senast. Första gången var jag väldigt skeptisk minns jag men du försäkrade att det skulle vara gott och det var det också :-)
SvaraRaderaBara man vågar, så är det mesta riktigt ätligt. Tror inte jag har smakat nånting, som varit direkt dåligt. Jo.....men då hade dom gjort nå´t fel. Fick grillade mini bläckfiskar, som smakade bläck,-det var äckligt. Det tog ett bra tag innan jag kunde äta dem igen, men sen så tycker jag att dom var goa igen.
SvaraRaderaDu har en väldigt trevlig blogg, Helena! Tack för alla mumsiga tips!!
SvaraRaderaKram!
TACK Kicki!
SvaraRaderaKram på dej med.