Känner mej lite bortskämd,-men det är en skön känsla och jag njuter av varje stund.
Här kokas skråvet, blir god bas till såsen. |
Först ska dom finrensas,-fjädrarna var redan borttagna, så det är brösten som ska skäras ut och sedan ska skrovet brynas med lök och lite morot. Sedan ska det tillsättas rödvin, vatten, salt och peppar,-som ska kokas i drygt 2 timmar. Silas av och tillsätta lite grädde och lite redning, sen får den vila ett tag.
Ripbrösten bryns i smör, med enbart salt och vitpeppar, sedan slås det på en skvätt vatten, så man får en go sky. Skyn hälls i den halvfärdiga såsen och någon tsk viltgelé och några droppar soja, för färgens skull. Ev kan den behöva redas lite till.
Bon Appetit! |
Skulle behöva lära mej att äta mera grönsaker, hmmmm.
Jag formligen älskar Stekt Ripa, -kanske för att det inte blir så ofta,-den har en härlig konsistens och smak, mildare än Tjäder.
Idag ska jag göra grönpepparbiffar, med ugnstekta potatishalvor och till efterrätt lite egen gjord glass (smaken inte bestämd ännu), blir nog ett gott avslut på ännu en fin helg.
Önskar er ALLA en Topensöndag!
Mmmm, så gott det låter allt du lagar :-)
SvaraRaderaEn av mina verkliga favoriter är just Ripa.Men det vi åt ikväll, var inte helt fel det heller ;-))
SvaraRadera