VÄLKOMNA till halv 8 hos mej!

Mat är ett av mina intressen, men även trädgård, min finska lapphund Jakki, att fota (helst djur och natur), inredning och mycket annat smått och gott.
Jag är dock begränsad att utföra mina intressen, så jag får som sagt ta det i små "portioner".
Så den här bloggen kommer inte bara att handla om mina matvanor, eller kanske matovanor ;-)
Nej! Utan om allt och mycket mer som finns runt ikring också, - som gör att jag kliver ur sängen och välkomnar ännu en ny dag.


Du är hjärtligt välkommen att dela dom dagarna med mej.

torsdag 29 december 2011

Funderar och planerar nyårshelgen.

Vad ska jag laga för gott på Nyårsafton?
Det finns ju så mycket gott att välja på, så jag har lite beslutsångest,-vad ska jag välja?
Gratinerad hummer är gott.
Älg eller Renfilé är gott.
Lamm är gott.
ALLT är gott!
Såg ett recept på gratinerad pilgrimsmussla, som jag skulle vilja testa som en del av en förrätt. Det kan vara kul med något nytt, då det är rackarns lätt att man går på "säkra kort". Jag brukar tillaga pilgrimsmussla, men gratinerat den har jag aldrig gjort,-så Det blir nytt.
Till efterrätt, blir det att inviga vår nya glassmaskin, som vi fick av syskonbarn/syskonbarnbarn i julklapp och det går ju att tillsätta lite av varje, som man tycker är gott,-jo så får det bli.
Å så vad det ju då middagen........hmmmm.......jag kan inte bestämma mej.
Kanske dax att prova något nytt.
Kanske DU har något bra förslag som jag kan få ta del av, det skulle va jättekul. Jag lovar att fota och sätta ut både recept och bild här på bloggen,-ja det blir så kul.
Mejla mej!  johansson_helena@msn.com
Jag ser fram emot DITT förslag.

5 kommentarer:

  1. Här blir det något med gravlax till förrätt, oxfilé med något tillbehör till varmrätt och päroncarpaccio till efterrätt. Efterrätten är otestad så den blir nog mest spännande :-)

    SvaraRadera
  2. Vet inte hellre vad det blir för mat..men det brukar lösa sig. Har det mesta hemma..tror jag.
    Glassmaskinen har jag invigt..det blev jättegott och väldigt enkelt. Jag följde ett av recepten som följde med. Kom bara ihåg att inte överskrida mängden vätska då pyser det över!

    SvaraRadera
  3. Det blir nog jättegott Siv :-)
    Lilla Elsa ska vara här över nyår, då hennes mor & far jobbar, så jag tänkte att det kunde va kul att göra egen glass,-men den måste ju va rosa ;-) Det fixar jag med hallon mm Maria.
    Synd att ni inte gav mej nå´t tips på middagen.
    Jonny vill ha flamberad älgfilé och potatisgratäng, så det kanske blir det, -om det inte kommer in nå´t bra tips ;-))
    TACK! För era inlägg.

    SvaraRadera
  4. Vi ska fira nyår i Luleå med våra vänner, vårt uppdrag i år är att fixa varmrätten.
    Jag funderar på tournedous med hemlagad bea sås,
    eller plankstek med oxfile o hemlagad bea.

    SvaraRadera
  5. Det lutar åt tournedous (på Älgfilé) här också, flamberad i cognac8eller calvados)och på det grädde. Blir så rackarns gott med grön eller svartpeppar i.
    Tournedous är den tjockaste biten på filén, sen kan man utveckla den som man vill ;-))
    Beasås är en utmaning....kan skära sej om man har otur, -men det fixar du Ann-Catrin.

    SvaraRadera