VÄLKOMNA till halv 8 hos mej!

Mat är ett av mina intressen, men även trädgård, min finska lapphund Jakki, att fota (helst djur och natur), inredning och mycket annat smått och gott.
Jag är dock begränsad att utföra mina intressen, så jag får som sagt ta det i små "portioner".
Så den här bloggen kommer inte bara att handla om mina matvanor, eller kanske matovanor ;-)
Nej! Utan om allt och mycket mer som finns runt ikring också, - som gör att jag kliver ur sängen och välkomnar ännu en ny dag.


Du är hjärtligt välkommen att dela dom dagarna med mej.

tisdag 13 mars 2012

Snart är våren här! Eller?

Eftersom ett av mina intressen är trädgård, så kan jag tycka att vi har lite väl lång vinter här uppe och kan ibland bli lite lätt frustrerad den här årstiden. Särskillt då jag läser vänners inlägg på FB, att dom har vår, riktig vår och har börjat sätta blommor och grönsaker i sina täppor och det dröjer inte länge förrän dom har färsk potaten. Hmmmmmm, då blir då åtminstone jag lite avundsjuk.
Men visst, vi har ju vårvintern och den börjar väl så smått att anlända, fast nu har det varit lite väl blåsigt, storm tidvis, så trots att solen lyser och temperaturen är toppen, så går det knappt gå mellan huset och garaget.
Jag har nog nämt tidigare att vi lagar gärna och ofta mat ute, så fort vi bara kan. Murrikan och grillen används flitigt och våra eldstäder sisådär, men dock ibland.
Att woka souvas är väl en favorit, som är både enkelt och gott och uppskattas av många.
Jag använder renfeta i stället för olja och smör, då jag steker renkött, det är ju i fettet den goda smaken sitter. Däremot grönsaker och potatis steker jag i smör och så ska man ju helst ha lite Lappkakun, att tugga på till den goda blandningen. Att bara steka suovas av stek/innanlår och lägga på brödet, räcker gott för mej ibland, köttet är så mört att det bara smälter i munnen.

Den här tiden är det ju många som isfiskar och min man fiskar mest abborre, som vi båda tycker är den godaste fisken (se tidigare inlägg). Nu är dom även sprängfyllda med en delikatess,-rompommlen som vi säger. Dom kokar vi i ganska hårt saltat vatten och äter dom som dom är, bara som lite "snacks". Konsistensen är ljuvlig och jag riktigt njuter när jag stoppar bitar av pommeln i munnen, bättre än rysk kaviar.


Vars du än bor i vårt avlånga land, så önskar jag er ALLA en Trevlig och God vår.   
                                                                                               Fånga dagen!

2 kommentarer:

 1. Jag är jättehungriig så det var inte alls bra att läsa om din goda mat! ;-) Jag ska ha middagsgäster så det blir sen middag idag men enkel och god. Jag fick en stor burk älgköttsoppa från Laisvall i helgen :-) Ha en skön kväll!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Köttsoppa är supergott! Slår det mesta.
   Trevligt med middagsgäster,-vad blev det för gott?
   Kram.

   Radera