VÄLKOMNA till halv 8 hos mej!

Mat är ett av mina intressen, men även trädgård, min finska lapphund Jakki, att fota (helst djur och natur), inredning och mycket annat smått och gott.
Jag är dock begränsad att utföra mina intressen, så jag får som sagt ta det i små "portioner".
Så den här bloggen kommer inte bara att handla om mina matvanor, eller kanske matovanor ;-)
Nej! Utan om allt och mycket mer som finns runt ikring också, - som gör att jag kliver ur sängen och välkomnar ännu en ny dag.


Du är hjärtligt välkommen att dela dom dagarna med mej.

måndag 2 april 2012

Äggar upp mig!

Jag har haft en liten paus från min blogg av lite kroppsliga anledningar, men nu tänker jag ägga upp mej så här inför påsken och dela med mej av lite god och naturligtvis enkel påskmat.

Sill och ägg hör absolut till påskbordet och en god inläggning som jag brukar göra med bla kapris och saltgurka, är väl värd att prova.
Lax har väl dom flesta också på påskbordet och jag ska erkänna att det nu var länge sedan jag gravade någon egen, utan den jag gillar väldigt mycket är den kåtarökta ("skogalids"), som vi har på butiken och håller på att vara vida känd och den gammeldags gravade (fiskemannens), är så jättegod att det inte är någon idé att göra egen och då har man ju tid till annat.
En silltårta på polarbröd och en modell av "gubbröra", som toppas med bl rom och ägg är väldigt gott både som förrätt och som en kvällsvickning. Jag lovar att du kommer att göra den om igen och den kan med fördel göras minst en dag innan, så den får gotta till sej.
Om jag får tag på Lammracks, kommer jag absolut att servera det och den steker jag i ugn i stekpåse och till den en god krämig potatisgratäng. Men det är osett ännu om jag får tag på det,-men jag siktar på att det blir lamm på bordet i alla fall.
En enkel god efterrätt som ni kan göra långt i förväg är Punchparfait, med krossade punchflaskor i, -musig så inn i bomben. Jag gör inte så ofta efterrätter,-men den här är en favorit och favoriter brukar ju ha en benägenhet att komma i repris.
Sen är ju påsken också en tid då många samlas och man försöker trotsa vädret, som kan vara lite si och så,-för att äta god mat tillsammans runt elden. All mat är som jag skriviti ett tidigare inlägg, godare ute, det bara är så. Vi äter tex aldrig suovas inne, utan det är utemat helt enkelt.
I påsk ska jag prova Guorpi, som jag lite konstigt nog ännu inte smakat,-så det blir  intressant.
Något värmande och gott ute vid elden är inte helt fel och jag brukar göra Lumumba och eller Varm whiskey, som jag ju också har delat med mej som "stoppa förkylningsdrink". Kommer just på att jag måste komma ihåg att kolla om jag har nejlikor,-det måste man ha.
Jag ska försöka hinna med att lägga ut recept,-men om det är någon som är intresserad av något recept på ovanstående, så mejla mej gärna.

HA EN GOD PÅSK ALLA!

2 kommentarer:

 1. Allt du räknar upp låter väldigt gott. Tur att jag inte är hungrig just nu :-) Jag har inte köpt någon mat alls än. I morgon hoppas jag det är lite folk ute för då tänker jag påskhandela. Är själv hela påsken så det blir inget överdådigt påskbord men jag ska äta lax en dag och lamm en dag. Det har jag redan bestämt.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väldigt mycket folk, men jag handlar på ICA och där är det sällan någon större kö och jag hittar då allt jag behöver.

   Ha så jättebra, KRAM

   Radera