VÄLKOMNA till halv 8 hos mej!

Mat är ett av mina intressen, men även trädgård, min finska lapphund Jakki, att fota (helst djur och natur), inredning och mycket annat smått och gott.
Jag är dock begränsad att utföra mina intressen, så jag får som sagt ta det i små "portioner".
Så den här bloggen kommer inte bara att handla om mina matvanor, eller kanske matovanor ;-)
Nej! Utan om allt och mycket mer som finns runt ikring också, - som gör att jag kliver ur sängen och välkomnar ännu en ny dag.


Du är hjärtligt välkommen att dela dom dagarna med mej.

söndag 22 april 2012


LÅNGFREDAGEN: Lammstek
GRÖNT ÄR SKÖNT!    ELLER?

Ibland kan det kännas som om jag inte gör annat än lagar mat och äter äter äter. Men det är ju så nedrans gott, så jag har väldigt svårt att låta bli.
Ofta tänker jag, att jag ska försöka äta mera grönt och minska ner på det goda på tallriken. Handlar hem en massa nyttigheter och börjar lite storartat,-för att sen "glömma" bort dom och till slut kryper dom nästan självmant ur kylen.

PÅSKAFTON: Ärtsoppa & Punch
Visst kan man kompensera ätandet med motion, men va sjutton det ska man ju ha en bra kropp till för att orka med.
Nog har jag provat dom flesta dieter som finns under åren, men det funkar inte. jag klarar inte av att stå och laga till dålig oaptitlig mat, då försvinner ju känslan och glädjen i matlagandet.
Mindre portioner på tallriken, har jag också provat, men då är ju suget snart där och risken stor att det blir nå´t riktigt onyttigt som slinker ner.

PÅSKDAGEN: Renkotletter och reninnanlår
När jag nu satt och tittade på bilderna som jag tog på middagarna under påsken, kunde jag ju snabbt konstatera, att det enda "gröna"
på tallriken var mintgelé.
Det är som det är och det är nog väldigt svårt att lära "gamla hundar att sitta"
Men jag ger inte upp, jag ska försöka bättra mej,-fast inte idag.

ANNANDAG PÅSK: Älgrostbiff
Vem vill ha sallad till Blodpalt?



4 kommentarer:

  1. Vilken tur jag har som gillar grönsaker :-) Nu när jag lever ensam äter jag mer "grönt" än jag gjorde förr.
    Kram :-)

    SvaraRadera
  2. Renkotletter stekte jag till middag i veckan men kors så sega.."rena" skosulor..en riktig besvikelse.
    Jag älskar grönsaker och rotfrukter. Ungs rostade rotfrukter är ju supergott till kött. Sallad så gott som varje dag.
    Undantaget då till palt och pannkaka. Fast det serverar jag rätt sällan.

    SvaraRadera
  3. Thanks designed for sharing such a pleasant thinking, paragraph is pleasant,
    thats why i have read it fully

    Visit my blog angelcare baby monitor

    SvaraRadera
  4. A fascinating discussion is definitely worth comment.
    I do believe that you ought to publish more about this issue, it may not be a taboo subject
    but typically folks don't speak about these topics. To the next!
    Many thanks!!

    My website; jasmine live

    SvaraRadera