VÄLKOMNA till halv 8 hos mej!

Mat är ett av mina intressen, men även trädgård, min finska lapphund Jakki, att fota (helst djur och natur), inredning och mycket annat smått och gott.
Jag är dock begränsad att utföra mina intressen, så jag får som sagt ta det i små "portioner".
Så den här bloggen kommer inte bara att handla om mina matvanor, eller kanske matovanor ;-)
Nej! Utan om allt och mycket mer som finns runt ikring också, - som gör att jag kliver ur sängen och välkomnar ännu en ny dag.


Du är hjärtligt välkommen att dela dom dagarna med mej.

torsdag 29 december 2011

Funderar och planerar nyårshelgen.

Vad ska jag laga för gott på Nyårsafton?
Det finns ju så mycket gott att välja på, så jag har lite beslutsångest,-vad ska jag välja?
Gratinerad hummer är gott.
Älg eller Renfilé är gott.
Lamm är gott.
ALLT är gott!
Såg ett recept på gratinerad pilgrimsmussla, som jag skulle vilja testa som en del av en förrätt. Det kan vara kul med något nytt, då det är rackarns lätt att man går på "säkra kort". Jag brukar tillaga pilgrimsmussla, men gratinerat den har jag aldrig gjort,-så Det blir nytt.
Till efterrätt, blir det att inviga vår nya glassmaskin, som vi fick av syskonbarn/syskonbarnbarn i julklapp och det går ju att tillsätta lite av varje, som man tycker är gott,-jo så får det bli.
Å så vad det ju då middagen........hmmmm.......jag kan inte bestämma mej.
Kanske dax att prova något nytt.
Kanske DU har något bra förslag som jag kan få ta del av, det skulle va jättekul. Jag lovar att fota och sätta ut både recept och bild här på bloggen,-ja det blir så kul.
Mejla mej!  johansson_helena@msn.com
Jag ser fram emot DITT förslag.

tisdag 27 december 2011

Gott av Julens rester.

Sådärja, -nu är jag tillbaka efter 3 veckors uppehåll från Bloggen.
Ni som jag har säker en hel del mat som blivit över, trots att man varje år tänker, "i år ska jag inte köpa hem så mycket, av allt". Men hur man än tänker, så blir det massor kvar.
Ingen fara,-det går att trixa till och fixa riktigt goda mellandagsmåltider av resterna.
Pytt i Panna, är en svensk klassiker och i den kan du skära ner överblivna rebenspjäll, prinskorvar, köttbullar, skinka, potatis, undvik att tillsätta syltor, då det är mycket gelatin i dem som smälter. Krydda lite och gräddstuva gärna pytten. Rödbetssalladen är god till.
Laxpudding går bra att göra både på gravat, kallrökt och varmrökt lax eller varför inte en pasta sås med gravad och rökt lax till färsk pasta eller spagetti.
Bräckt skinka och ägg är gott till frunch, eller god varm macka med senap och majonäsröra, skinka, ost och kryddor,-gärna dubbelvikt som steks i stekpanna eller i mackjärn. Skinksås till pasta/spagetti är uppskattad av, såväl liten som stor.
Pizza funkar också, både på lax och skinka mm,-men kanske inte samtidigt. ;-)
Laxpizza med capris och lök eller varför inte blanda i rödlök, kapris i creme fraiche och servera kall till.
Det här är bara bågra förslag, DU har säkert också en bra idé på att ta vara på julresterna och som jag skrivit tidigare, blir jag glad om du vill dela med dej här på bloggen.
Och snart har vi nyårshelgen!

lördag 3 december 2011

Inbakad Renfilé.

Idag hade jag tänkt vara duktig och fixa lite här hemma,-men latmasken slog till och det blev inte mycket gjort. Vi tog i alla fall, en tur utefter isen i det vackra vädret, vilket var mycket uppskattat av vår lilla Finska lapphund Jakki. Sen har jag ägnat alldeles för mycket tid framför datorn, särskilt med den nya sidan om Laisvall, där både min man och jag växte upp. Många minnen dyker upp, dom flesta väldigt positiva.
Men så är det ju som det är, -vi människor behöver ju mat och idag hade vi inbakad renfilé på menyn. Väldigt gott och väldigt enkelt.
Ni som följt min blogg har nog insett att jag lagar enkelt och inte är så duktig på det här med fina upplägg,-eller....jag lägger inte så stor vikt på uppläggen, utan vill att det är gott och att man får rejäla portioner som man blir mätt på.

Ha en trevlig lördagskväll ALLA!

fredag 2 december 2011

Tortillas med Renfärs.

Så supergott!
Alla ni som gillar Tortillas, -prova att göra den på Renfärs.
Lovar att det är en riktig Höjdare.

Trevlig Fredag kväll!